9 Redenen waarom jij een website nodig hebt!
Fettah Atmani - 9 Redenen waarom jij een website nodig hebt!

9 redenen waarom jij als ondernemer een website nodig hebt.

Als je al een bedrijf hebt en je bent succesvol zonder website dan zul je jezelf afvragen waarom zou ik een website nodig hebben? Wat is de meerwaarde van een website?

Om heel eerlijk te zijn er is geen beter moment om te investeren in een website zoals nu. Een professionele website brengt veel voordelen met zich mee.

Ik heb voor jou 9 voordelen op een rijtje gezet waarom jij direct een professionele website moet hebben.

1. Een website komt professioneel en zakelijk over

84% van de consumenten denkt dat een website de geloofwaardigheid van jouw bedrijf vergroot ten opzichte van de bedrijven die alleen maar social media profielen hebben.

Daarnaast kun je met je eigen website een e-mailadres met een eigen domeinnaam aanmaken, bijvoorbeeld (contact@jouwbedrijfsnaam.nl). Dit straalt professionaliteit uit wanneer je een e-mail naar je (potentiële) klanten stuurt.

2. Jouw website kan nieuwe klanten aantrekken door middel van Google

Misschien ben je nu tevreden met het aantal klanten dat je nu hebt, maar zeg nou eerlijk; welke ondernemer wilt er niet nog meer klanten bij. Een manier om nieuwe klanten aan te trekken kan door middel van zoekmachines. Door middel van je website ben je online zichtbaar en kun je gevonden worden door (potentiële) klanten.

Een goed geoptimaliseerde website kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf op verschillende zoekwoorden wordt gevonden in de zoekmachines. Hierdoor zullen meer potentiële klanten jouw website vinden, het is dan de truc om deze potentiële klanten om te zetten naar betalende klanten.

3. Door middel van je website kun je jouw producten en diensten duidelijk presenteren

Je kunt je producten en diensten duidelijk presenteren op de manier hoe jij wilt. Je kunt je potentiële klanten in hoogwaardige foto’s laten zien wat ze krijgen als ze bij jou een dienst afnemen of een product kopen.

Wat je ook kan doen is om belangrijke informatie over jouw producten of diensten op je website publiceren om ervoor te zorgen dat je de juiste klanten aantrekt. Schrijf de teksten voor je website dan ook voor je bezoekers, zij moeten juist overtuigd worden van de meerwaarde van jouw producten of diensten.

4. Jouw website kan klanten aanmoedigen om contact met jou op te nemen

Een website is een geweldige plek om jouw contactgegevens zichtbaar te maken voor al jouw bezoekers. Voor een bezoeker is het altijd fijn om de contactgegevens gemakkelijk te kunnen vinden. Contactgegevens zorgen ervoor dat je vertrouwen uitstraalt, ten tweede dragen jouw contactgegevens ook bij aan de vindbaarheid in zoekmachines.

Op het moment dat een bezoeker van jouw website vragen heeft dan zal die contact met je willen opnemen. Een goede manier hiervoor is een contactformulier. Je kan ook jouw contactgegevens in de header of footer van je website weergeven, zo is het gemakkelijk voor de bezoeker om op elke pagina jouw contactgegevens te vinden.

5. Google Maps integreren in jouw website

Op je website kun je Google Maps integreren zodat mensen jou makkelijker kunnen vinden. Een ingesloten Google Maps kaart op je website maakt het voor mensen die niet bekend zijn met de omgeving makkelijker om jou te vinden. Dit is vooral handig als je evenementen of trainingen organiseert.

Zelf heb ik geen Google Maps kaart geïntegreerd op mijn website omdat ik geen vaste werklocatie heb, ik werk of bij de klant op locatie of huur een flexruimte J.

6. Je kunt jezelf onderscheiden van de concurrentie met jouw website

Wanneer jouw concurrenten nog geen website hebben dan raad ik het je zeker aan om nu een website te nemen. Je zult je dan vast afvragen maar hun hebben toch ook geen website, waarom zou ik er één nemen? Nou omdat je jezelf kan onderscheiden van de rest en de rest zal in de toekomst toch wel een website nemen. Dus wees de eerste en wees de rest allemaal een stap voor.

Als jouw concurrenten al een website hebben, dan kan jij zeker niet achterblijven. Laat een professionele website bouwen en ga de strijd aan met de concurrentie. Laat potentiële klanten zien wat jij in huis hebt en vergroot je omzet.

7. Mensen googelen naar een websites voordat ze overgaan tot koop

We leven in een tijd waarin googelen een werkwoord is geworden. Iedereen doet het, online informatie opzoeken voordat ze overgaan tot een koop. Jouw potentiële klant die op zoek is naar een product of dienst zal eerst in Google een bedrijf of product opzoeken om erachter te komen wat het aanbod en de prijs is.

Wanneer jij, ten opzichte van de concurrentie, de juiste informatie op je website hebt staan dan is de kans groot dat een potentiële klant een product of dienst bij jou afneemt.

Stel je eens voor als je helemaal geen website hebt, dan ben je niet eens vindbaar in Google en loop je gegarandeerd potentiële klanten mis.

8. Een professionele website kun je binnen één week krijgen!

Nu is het aan jou om een professionele website te krijgen! Je hebt een professionele website al voor € 479,-, daarbij betaal je dan € 14,95 per maand voor het onderhouden van de website, licentiekosten, SSL-certificaat en de hosting. Omgerekend is dit nog geen € 2,- per dag wat je kwijt bent aan een professionele website.

Wil je weten waaruit een professionele website bestaat? Neem dan hier een kijkje.

9. Onafhankelijk met je eigen website

Met je eigen website ben je onafhankelijk van de social media kanalen van deze tijd. Platformen als Facebook, Instagram, Snapchat etc. veranderen constant hun algoritmes. Wanneer één van de platformen het algoritme aanpast zou dat kunnen betekenen dat jouw berichten minder vaak worden weergeven aan jouw volgers.

We hebben het vaker de afgelopen jaren meegemaakt dat bijvoorbeeld Facebook met een storing kampt. Hierdoor konden miljoenen mensen hun doelgroep niet bereiken en liepen ze flinke omzetten mis. Stel je eens voor dat juist het platform waar jij zoveel volgers op hebt er opeens mee kapt. Dan ben jij al je volgers kwijt, dus al jouw potentiële klanten.

Is een professionele website het nu waard?

Hopelijk zit je niet meer met de vraag of dat je een website nodig hebt, maar of het verantwoord is om nu geen website te hebben. Een professionele website is één van de beste investeringen die je kan doen.

Betaalbare professionele website laten maken

Ben je nu geïnspireerd en heb je al een tof idee in gedachten? Neem dan contact met mij op en ik kan jouw ideeën omzetten naar een professionele website!

Weet je het nog niet zeker want de toegevoegde waarde is van een website voor jouw onderneming? Vraag dan geheel VRIJBLIJVEND en GRATIS een DEMO WEBSITE aan.

Wil jij een nieuwe professionele website?

Ik ben Fettah Atmani. Ik ben vastberaden om van jouw website een succes te maken.